Wedstrijdontwerp kleuterschool Aartselaar

  • Het wedstrijdontwerp voor de kleuterschool in Aartselaar vertrekt vanuit het duidelijk opdelen van het veelhoekige terrein.

    Door de site in twee te delen, kunnen alle functies op één helft gegroepeerd worden. Het andere deel van het terrein blijft bewaard als open ruimte, met een heldere rechthoekige vorm, en wordt ingericht als speelplaats met een groen karakter.

    Het gebouw zelf bestaat uit twee schijven waartussen de verschillende functies in compacte blokjes geplaatst worden.

    Een deel van de bovenste schijf doet dienst als grote luifel. Deze fungeert niet alleen als overdekte speelruimte, maar ook als een gebaar om de inkom van de school te benadrukken. De overdekte buitenruimte grenst onmiddellijk aan de speelplaats en de polyvalente zaal. Zo kunnen deze ruimtes flexibel worden ingezet bij allerlei activiteiten in verschillende seizoenen.