Den Indruk

  • In het hart van de Brugse binnenstad bevindt zich het ontwerp van 17 meergezinswoningen en een ondergrondse parkeergarage. Deze zijn onderdeel van het stedenbouwkundige plan ‘Den Indruk’, dat een binnenstedelijke inbreiding op het terrein van een voormalige drukkerij omvat.

    Na de sloop van de oude industriƫle gebouwen op de site, ontstaat ruimte voor een nieuwe binnenstedelijke woonomgeving waarbinnen 23 eengezinswoningen, 17 meergezinswoningen, een sociaal project voor groepswonen en een buurtpaviljoen worden gebouwd. De bebouwing werd door vier afzonderlijke architectenbureaus ontworpen.

    De 17 appartementen zijn verdeeld over 2 bouwvolumes. Het grootste volume vormt samen met twee andere rijen eengezinswoningen, een van de gevelfronten aan de centraal gesitueerde binnentuin. Door het kleinere volume iets te verdraaien, ontstaat een waardig voorportaal van het plangebied. Als gevolg van deze verdraaiing bevindt zich tussen de twee bouwdelen een wigvormige tussenruimte, die zich opent richting het binnengebied.

  • Brugge, BE

    in uitvoering

    Re-Vive

    17 appartementen

    Van Besien Van Noten ism. De Kort Van Schaik

    uitvoering door Cameleon Architects

    Nanopixel