Dokterspraktijk BVB

  • Een groot glazen geveloppervlak aan een groene omgeving vormt het uitgangspunt voor het interieur van de Dokterspraktijk Van Noten in Berchem. Er is eenĀ open plan met enkeleĀ glazen scheidingswanden, die een voortzetting zijn van de glazen buitengevel met aluminium kaders. Hierdoor blijft het ruimtelijke karakter behouden. Lichte gordijnen regelen de open- en geslotenheid: ze introduceren een gelaagdheid in de ruimte.

    Een aantal massieve meubels in gerookte lariks vormen een tweede scheidingslaag in de ruimte. Zij herbergen de dossiers en andere kastruimtes, en delen de ruimte verder op. Het hout vormt een warme tegenhanger voor de hardere materialen, zoals het glas en de terrazzo-betonvloer.

    In het ontworpen meubilair is veel aandacht voor de afwerking; terugkerende aluminium details, een spiegelende houttekening en de verschillende handgrepen van de kasten zijn hier enkele voorbeelden van.

  • Inplantingsplan, dokterspraktijk te Berchem.
  • Plan niveau 0, dokterspraktijk.
  • Secretariaat, dokterspraktijk BVB.
  • Meubel secretariaat, dokterspraktijk BVB.
  • Keuken, dokterspraktijk.
  • Terrazzo vloer, dokterspraktijk BVB.
  • Berchem, BE

    opgeleverd, 2016

    privaat

    dokterspraktijk

    Van Noten

    Luc Roymans