Optiek Optil

  • Voor de nieuwe inrichting van een optiekzaak te Ukkel staat een open winkelconcept centraal, met veel ruimte voor persoonlijk advies en oogonderzoek.

    Door de winkel op te delen in drie duidelijke zones, elk met een eigen functie en sfeer, kan het smalle en diepe pand ruimtelijk en organisatorisch geoptimaliseerd worden.

    De eerste zone vooraan bevat het open winkelgedeelte met de display van de brillen. De achterste zone, grenzend aan een kleine buitenruimte, omvat het atelier en de lenzenruimte. Beide ruimtes krijgen een licht materialen- en kleurenpalet met oa. terrazzo en carrara natuursteen. In het midden van de winkel bevindt zich het administratief gedeelte, dat tevens de onderzoeksruimte en zithoek bevat. Deze zone versmalt en krijgt een warmere aankleding, waarbij notelaarfineer en tapijt de meest aanwezige materialen zijn.

    Er wordt geopteerd voor een vernieuwend winkelconcept. Hierbij wordt er niet meer gewerkt met een traditionele balie en verkoopstafels, maar met een centraal meubel. Zowel de verkoop, de betalingen als de afhalingen vinden hieraan plaats. Bijzondere aandacht gaat naar de uitwerking en detaillering van dit centrale meubel en het bijpassende displaymeubel.

  • Inplantingsplan, optiek Optil.
  • Plan gelijkvloers, optiek Optil.
  • Ukkel, BE

    opgeleverd, 2016

    privaat

    optiekzaak

    Van Noten

    Johnny Umans