Woning CCA

  • Bij de renovatie van een traditionele herenwoning te Antwerpen ging er veel aandacht naar het in harmonie brengen van de authentieke elementen van de woning en de wensen van de eigenaars.

    De woning beschrijft een typische plattegrond waarbij het gelijkvloers bestaat uit een aaneenschakeling van de originele inkomhal, de leefruimte en de keuken. Een nieuw dubbelhoog raam in de achtergevel en een kleine vide zorgen ervoor dat de ruimte als zeer licht en open wordt ervaren. Ook de relatie tussen de tuin, de keuken en de daarboven liggende polyvalente ruimte versterkt hierdoor. In de keuken wordt er geopteerd om het kookeiland parallel met de archtergevel te plaatsen. Hierdoor wordt het gebruik van de volledige breedte van de woning benadrukt en de relatie met tuin versterkt. Op de eerste verdieping bevinden zich twee kinderslaapkamers met annex badkamer en een polyvalente ruimte. Door deze ruimtes hier samen te bundelen, kan onder het dak met een open plan gewerkt worden. Zo vormen de ouderslaapkamer, dressing en badkamer een ruimtelijk geheel. Een groot harmonicaraam verschaft de toegang tot het dakterras en zorgt voor een royale lichtinval op de gehele verdieping.

  • Inplantingsplan, woning CCA.
  • Foto eetkamer, woning CCA.
  • Plan gelijkvloers, woning CCA.
  • Plan eerste verdieping, woning CCA.
  • Plan tweede verdieping, woning CCA.
  • Foto keuken, woning CCA.
  • Foto bibliotheek, woning CCA.
  • Foto badkamer, woning CCA.
  • Doorsnede, woning CCA.
  • Foto slaapkamer, woning CCA.
  • Antwerpen, BE

    opgeleverd, 2016

    privaat

    eengezinswoning

    Van Noten

    Luc Roymans