Woning LDA

  • Een fraai vooroorlogs pand, gelegen in het centrum van Antwerpen, onderging in enkele maanden tijd een grondige renovatie. Hierbij bleven alle authentieke elementen bewaard, met een karaktervolle en hedendaagse woning als resultaat.

    De centrale trappenhal met grote lichtkoepel zorgt voor veel daglicht in het hart van de woning. Aan de tuinzijde wordt het bestaande overdekte terras omgevormd tot binnenruimte, waarbij de achtergevel volledig wordt opengetrokken. De glazen gevel versterkt hier de relatie met de tuin en het achterliggende park.

    In de gehele woning wordt voor een licht en rustig materialenpallet gekozen: witte muren, licht hout en Carrara marmer. Hierdoor ontstaat er een interessante verwevenheid tussen originele elementen en moderne toevoegingen. De kastenwand uit gerookte eik zorgt voor een warm accent in de keuken. Ook de zwarte eetkamer aan de straatzijde vormt een bijzondere ruimte.

  • Inkomhal, woning LDA.
  • Traphal, woning LDA.
  • Eetruimte, woning LDA.
  • Plan gelijkvloers, woning LDA.
  • Plan eerste verdieping, woning LDA.
  • Plan tweede verdieping, woning LDA.
  • Keuken, woning LDA.
  • Doorzicht naar de tuin, woning LDA.
  • Antwerpen, BE

    opgeleverd, 2017

    privaat

    eengezinwoning

    Van Besien Van Noten

    Johnny Umans