Woning VFD

  • Bij de klassieke invulling van een plot bestemd voor halfopen bebouwing ontstaat er een duidelijke opdeling tussen de voor- en achtertuin. De zone langs de woning blijft vaak ongedefinieerd en doet louter dienst als passage. Dit gegeven vormt de aanzet voor het ontwerp van woning VFD, gelegen aan de Diestse stadsrand.

    Door een compositie te maken van drie kubusvormige volumes, waarvan het centrale volume zowel in de hoogte als de breedte inspringt, ontstaat er een verblijfsplek in de westelijk georiƫnteerde zijtuin.

    Met zijn glazen gevel oogt het centrale volume licht en transparant, terwijl het wordt geflankeerd door twee bakstenen volumes met een massief karakter. Deze worden plaatselijk met kleinere, dieperliggende raamopeningen geperforeerd. Door de centrale glazen gevel en dubbelhoge ruimte valt er veel daglicht in de woning en is er overal een zeer sterke binnen-buiten relatie.

  • Inplantingsplan, woning VFD.
  • Schema's, woning VFD.
  • Beeld werf, woning VFD.
  • Plan gelijkvloers, woning VFD.
  • Plan verdieping, woning VFD.
  • Langse doorsnede, woning VFD.
  • Werffoto, woning VFD.
  • Diest, BE

    in uitvoering

    privaat

    eengezinswoning

    Van Besien Van Noten