Woning VHB

  • Een stedelijke omgeving gekenmerkt door volgebouwde percelen, met een amalgaam aan functies en volumes, gaf aanleiding tot de zoektocht naar een alternatief voor de klassieke invulling van het perceel. De woning schikt zicht rondom twee buitenruimtes. De eerste ontstaat door het hoofdgebouw naar achteren te schuiven. Hier wordt plaats gemaakt voor een voortuin op stadsniveau. Dit gedeelte van de tuin wordt ommuurd in claustra, teneinde het gevelbeeld in de straat te vervolledigen. Op het gelijkvloers loopt de woning door tot de achterste perceelgrens. De woning schikt zich hier rondom de tweede buitenruimte, in het midden van het perceel. Men ervaart beide tuinen vanuit alle binnenruimtes. Dit leidt tot een open woning met veel lichtinval.

  • Inplantingsplan, woning VHB.
  • Foto straatbeeld, woning VHB.
  • Foto materialen voorgevel, woning VHB.
  • Plan niveau 0, woning VHB.
  • Plan niveau 1, woning VHB.
  • Zicht op groendak en patio, woning VHB.
  • Langse snede, woning VHB.
  • Foto vanop plein, woning VHB.
  • Zicht op vide vanuit de patio, woning VHB.
  • Zicht interieur en patio, woning VHB.
  • Borgerhout, BE

    opgeleverd, 2017

    privaat

    eengezinswoning

    Van Besien Van Noten