Woning VSB

  • Een vrijstaande kavel te Berchem geeft plaats aan een eengezinswoning met kantoorruimte. De woonruimtes bevinden zich hier op de verdiepingen en het kantoorgedeelte zit voornamelijk ondergronds.

    Het dubbelhoge niveau van de eetruimte op het gelijkvloers zorgt niet alleen voor direct contact met de hoger gelegen zithoek, maar ook voor een openheid tussen de voor- en achterzijde van de woning. Door de royaal beglaasde achtergevel kan veel natuurlijk daglicht in de woning binnendringen, terwijl binnen en buiten in elkaar lijken over te lopen. Ook de eerste en tweede verdieping van de woning krijgen veel licht door de positie van het zuidelijk gerichte terras aan de voorgevel. In het ondergrondse kantoorgedeelte is er voldoende lichtinval door de nulpas op te tillen tot boven het maaiveld en ronde lichtgaten in het terras te voorzien.

    Ruwe en natuurlijke materialen, zoals beton, hout en baksteen, geven een warm karakter aan de woning.

  • Inplantingsplan, woning VSB.
  • Plan kelder, woning VSB.
  • Plan niveau 0, woning VSB.
  • Plan niveau 1, woning VSB.
  • Plan niveau 2, woning VSB.
  • Langse snede, woning VSB.
  • Detail koepel, woning VSB.
  • Berchem, BE

    opgeleverd, 2013

    privaat

    eengezinswoning + kantoor

    Van Besien