Woning VSE

  • Een statige herenwoning in Edegem, aan de rand van Antwerpen, was in zeer slecht staat toen de huidige bewoners het huis kochten. Ondanks de mooie gevels, was er in het interieur weinig waardevols bewaard. Hierdoor werd besloten om een modern interieur te combineren met het traditionele karakter van de woning, met als resultaat een harmonieus geheel tussen oud en nieuw. De bestaande aanbouw maakte plaats voor een nieuw L-vormig volume, waarin de keuken, eetkamer en living een plaats krijgen. In de aanbouw creëren grote ramen zicht op het aanpalende terras en de tuin. In de keuken vormt de kastenwand, uit gerecupereerde kastdeuren van de oude Cubex keuken, een bijzonder accent. Aan de eetkamer grenst de speelkamer, die later nog kan worden afgesloten en ingericht als bureau.
  • Inplantingsplan, woning VSE.
  • Foto voorgevel, woning VSE.
  • Plan niveau 0, woning VSE.
  • Plan niveau 1, woning VSE.
  • Plan niveau 2, woning VSE.
  • Langse snede, woning VSE.
  • Foto overgang van hal naar woonkamer, woning VSE.
  • Foto eet- en speelruimte, woning VSE.
  • Foto keuken, woning VSE.
  • Foto bureau, woning VSE.
  • Foto kinderslaapkamers, woning VSE.
  • Edegem, BE

    opgeleverd, 2014

    privaat

    eengezinswoning

    Van Noten

    Luc Roymans